注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

醉醒之间

犹太人谚语曰:人类一思考,上帝就发笑。那么,人类不思考,上帝会怎样?

 
 
 

日志

 
 

英美概论试题与答案  

2007-03-29 19:56:33|  分类: 教育教学 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

I. Explain the following terms: (20 points)

1.  Christmas

 

2.  The Anglo-Saxons

 

3.  The Commonwealth

 

4.  The House of Commons

 

5.        London

 

II. Choose the correct answer to each of the following questions: (20 points)

1. When did Scotland join Great Britain by agreements of the English and Scottish parliament? ________

   A. in 1715   B. in 1688          C. in 1707           D. in 1745

2. On which day is Halloween celebrated? _________

   A. 5 November           B. 31 October             C. 17 March       D. 25 December

3. Who is the prime minister as well as the leader of the Labour Party at present?  ______________.

   A. John Major      B. Tony Blair         C. Harold Wilson       D. Margaret Thatcher

4. Which of the following is not a part of Great Britain? _______

   A. England        B. Scotland        C. Wales            D. Northern Ireland

5. The tertiary industry does not include ________.

    A. banking          B. management consultation      C. airline        D. steelmaking

6. Which of the following is a tragedy written by Shakespeare? __________

    A. Dr. Faustus           B. Hamlet          C. Frankenstein        D. The Tempest

7. Which is the largest city in Australia? _______

    A. Perth                B. Sydney         C. Adelaide         D. Melbourne

8. Who were the ancestors of the English and the founders of England? ___________.

    A. The Anglo-Saxons.    B. The Normans.        C. The Vikings.        D. The Romans.

9. How many seats in the House of Commons should a party hold at least in order to win the election in the UK? ______                          

     A. 651               B. 326                 C. 626                 D. 351

10. Which of the following kings was executed in the British civil war? ___________

     A. James I          B. James II         C. Charles I        D. Charles II

11. The National Day of Australia is ________.

     A. January 26             B. January 1      C. July 4               D. February 14

12. In Britain, children from the age of 5 to 16 _________.

     A. can legally receive partly free education        B. can legally receive completely free education   C. cannot receive free education at all        D. cannot receive free education if their parents are rich

13. In which year did William the Conqueror become the king of England? ___________

     A. 1215               B. 1640               C. 1689               D. 1066

14. Which of the following is NOT a state in Australia?__________

     A. Victoria              B. Saskatchewan       C. Queensland           D. Tasmania

15. Which is the largest city in Scotland?__________

     A.Cardiff           B. Edinburgh              C. Glasgow        D. Manchester

16. Northern Ireland is the smallest part in the UK, but it is quite famous in the world for ________.

     A. its most famous landmark               B. its rich cultural life        

C. its low living standards         D. its endless political problems

17. How many counties are there in Northern Ireland?_______

     A. 26                   B. 6            C.32           D. 20

18. Which of the following is NOT considered a characteristic of London? ____________

     A. The cultural centre. B. The business centre.  C. The financial centre.   D. The sports centre.

19. Which of the following animals is the emblem of Australia? __________

     A. sheep            B.  kangaroo             C. wombat                  D. koala

20. In Britain, the great majority of parents send their children to ___________.

     A. private schools    B. independent schools    C. state schools      D. public schools

III. Decide whether the following statements are true (T) or false (F): (10 points)

1. British universities are public bodies which receive funds from central government.    (   )

2. Most British people are Protestants while most Irish people are Catholics.             (   )

3. Northern Ireland is part of Great Britain.                                             (   )

4. Britain is no longer an imperial country now.                                          (   )

5. Cardiff, the capital of Wales, is a large city.                                        (   )

6. There are about 60 members of the Commonwealth.                                        (   )

7. By the 1880s, the British economy was dominant in the world.                           (   )

8. Beowulf was a sea monster killed by a Swedish warrior.                                 (   )

9. The Scots and Welsh have a strong sense of being British.                              (   )

10. Britain is both a parliamentary democracy and a constitutional monarchy.              (   )

IV. Fill in the blacks: (30 points)

1.  The full name of the UK is “the United Kingdom of ____________________ and ____________________”.

2.  Name two of the tragedies by Shakespeare:  _________________ and __________________.

3.  Since 1945, the UK economy has experienced ___________ decline rather than ___________ decline.

4.  There are two Houses in the parliament of Australia: ___________________________________ and ____________.

5.  The UK economy can be divided into three main sectors: ____________ industries, secondary industries and _________________ industries.

6.  There are three major political parties in the United Kingdom: _________________________, _________________________ and ________________________ party.

7.  The capital of New Zealand is _____________.

8.  One of the oldest of the early “old English” literary works is a long poem from Anglo-Saxon times called ______________.

9.  New Zealand consists of two major islands: ___________ Island and _____________ Island.

10. The head of state of Australia is ____________________, who is usually represented by  _____________________.

11. The two oldest and most famous universities in Britain are _____________ and ____________.

12. The full name of Australia is __________________________________.

13. In terms of size, Australia is the largest ____________ and the smallest ___________ in the world.

14. The capital of Scotland is ____________, which is well-known for its natural ____________.

15. Children in Britain must receive a full-time education legally from the ages of _______ to _______.

16. Strictly speaking, the parliament of the UK consists of the queen, the House of ___________ and the House of ________________.

V. Writing: (20 points)       Some people believe that it is helpful to know some cultural, social and historical background of English-speaking countries, others may disagree with that because they think they are just learning English and don’t need to know too much about other things. Try to argue it and write a composition of about 120 words.


 

Answer sheet

I. Explain the following terms: (20 points)

1.Christmas

Christmas is a holiday to memorize the birth of Jesus Christ. It’s on December 25. It’s the most famous and important holiday in western world.

2.the Anglo-Saxons

They are two groups of Germanic people who settled down in England from the 5th century. They were regarded as the ancestors of the English and the founders of England. 

3.the Commonwealth

It is a voluntary association of states which is made up mostly of former British colonies. There are 50 members of the Commonwealth, including both developing countries like India and Cyprus and developed countries like Australia and Canada. It is also a forum for continued cooperation and a support network. 

4.The House of Commons

It is the real centre of British political life because it is the place where about 650 elected representatives make and debate policy. These MPS (members of parliament) are elected in the general elections and should represent the interests of the people who vote for them.

5.London

The capital and largest city in the UK. It is dominant in all sorts of ways. It is the cultural and business centre and the headquarters of many big companies. It is also the financial centre of the country and one of the three financial centers in the world.

 

II. Choose the correct answer to each of the following questions: (20 points)

1. C;  2. B;  3. B;  4. D;  5. D;  6. B;  7. B;  8. A;  9. B;  10. C;  11. A;  12. B;  13. D;    14. B;  15. C;  16. D;  17. B;  18. D;  19. B;  20. C 

III. Decide whether the following statements are true (T) or false (F): (10 points)

1. T;  2. T;  3. F;  4. T;  5. F;  6. F;  7. T;  8. F;  9. F;  10. T

III. Fill in the blacks: (30 points)

1.        Great Britain; Northern Ireland;

2.        Hamlet; Macbeth, or: Othello, Romeo and Juliet, King Lear etc.

3.        relative; absolute

4.        House of Commons; Senate

5.        primary; tertiary

6.        Conservative; Labour; Liberal Democratic

7.        Wellington

8.       Beowulf

9.        Northern; Southern

10.     the British Queen; Governor General

11.     Oxford; Cambridge

12.     The Commonwealth of Australia

13.     continent;island

14.     Edinburgh; beauty

15.     5; 11

16.     Commons; Lords

IV. Writing: (20 points)

       略

  评论这张
 
阅读(1719)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017